Toulavá kamera se zastavila v Klatovech

Česká televize (www.ceskatelevize.cz)

08. 04. 2014

Toulavá kamera, populární pořad České televize, se tentokráte zastavila v Klatovech.

Posluchačům představuje naše město, nový vycházkový okruh, ale i novou expozici klatovských katakomb.

Jak říkají sami autoři ve své upoutávce: „Pokud si myslíte, že Klatovy nemají turistům co nabídnout kromě vyhlášených karafiátů, pak nám dovolte vyvést vás z omylu. Vydáme se na desetikilometrový Klatovský vycházkový okruh a na jeho deseti zastaveních vám představíme celou řadu zajímavostí přírodních i těch vytvořených člověkem. Jeho vybudováním si místní členové Klubu českých turistů připomněli významné jubileum. I o něm bude řeč. Cestou se zastavíme na Šibeničním vrchu, ale taky v jednom z nejstarších parků u nás. Kdybychom měli čas se zdržet, napočítali bychom v něm bezmála půl druhé tisícovky stromů. Projdeme se po kolonádě, kterou zdobí sochy znázorňující čtyři roční období. Nabídneme vám ještě prohlídku vyhlášených katakomb a prozradíme, kdo všechno navštěvoval místní gymnázium.“

Hudební salón ve vídni II

Mezinárodní festival komorní hudby